De Nomade: het reizend paviljoen

De Nomade, reizend

De nomade, ontworpen en gebouwd door aNNo architecten,  is een reizend paviljoen dat zich tijdelijk nestelt in historisch sites in Vlaanderen. 

Festival van de Architectuur 2021


Naar aanleiding van het Festival van de Architectuur 2021, verblijft het paviljoen een eerst keer in Vlaanderen in het domein Raversyde Oostende.

Een historische site, zoals een stad en een landschap, herbergt vele verhalen en kent vele geschiedenissen. Welk verhaal, en ook welke geschiedenis wordt verteld, is vaak afhankelijk van de aannames en keuzes van de verteller, van eventueel geconserveerde artefacten, maar ook van verwachtingen bij het publiek of van de tijdsgeest. 

Circulaire schrijverskamer


De kern van het remontabele paviljoen is opgevat als een stille schrijverskamer. Hier kan je plaats nemen aan de schrijverstafel, volledig afgesloten van de context, om opgedane indrukken achter te laten op de oude Olivetti typemachine. Een ode aan de niet-digitale en tastbare wereld. De nomade nodigt jou als bezoeker uit om de site rondom jou te registreren, en mee te werken aan “het logboek van persoonlijke indrukken”. 

De nomade is een leerschool voor ons als ontwerpers: een verruiming van onze blik op de historische sites met hun verhalen, aannames en uitgangspunten ….   

Kijk rond, en (ver)dwaal.